Bouwpathologie


Opsporen van gebreken en schade aan gebouwen

Wij maken gebruik van vochtmeting materiaal, rioolcamera’s, thermografie en een rookgenerator om gebreken in gebouwen bloot te leggen, zonder dat er breekwerk aan te pas komt.

U kan ons contacteren voor:

  • gebreken lokaliseren in rioolstelsels
  • camera inspectie in rioolstelsels
  • opsporen van geurhinder
  • lekdetectie platte daken
  • inspectie spouwmuren ( na plaatsen isolatie )

Camera inspectie en rapportering

Wij gebruiken warmtebeeldcamera’s met ingebouwde IR software.

Onze infraroodopnames kunnen we ter plaatse bewerken en analyseren, zodat we de oorzaak van het probleem snel kunnen opsporen.

Na de inspectie krijgt u van ons een gedetailleerde rapportering op basis van de gemaakte warmtebeelden.

warmtebeeldcamera

Inspectie rioleringsstelsel

Om gebreken aan het rioleringsstelsel te lokaliseren maken wij gebruik van de Ridgid inspectiecamera. Met deze hightech camera kunnen we buizen en leidingen inspecteren met een diameter van 40 tot 150 mm. De Ridgid Seesnake heeft een duwkabel van 30 meter en een zelfnivellerende camerakop, waardoor we steeds een rechtstaand haarfijn beeld krijgen. in combinatie met de Ridgid Navitrack Scout, bepalen we de exacte positie van het lek, breuk of verstopping.

Na onze inspectie weet u precies waar het probleem zich bevindt en kan u aan de slag om de gebreken te laten herstellen. Desgewenst leveren wij u een uitgebreid digitaal rapport met beelden en video.

Onze toestellen zijn geregistreerd en erkend door Vlario om werkzaamheden aan privérioleringen te mogen uitvoeren.

Problemen opsporen met rookgenerator

Naast onze camera apparatuur beschikken wij over een ROM eSteam, een mobiele rookmachine, die multifunctioneel inzetbaar is voor het lokaliseren van lekken in leidingen, tanks, platte daken, rioolbuizen... Deze rookmachine wordt ook ingezet voor het opsporen van geurhinder, zonder breek- of graafwerk.

Meer info? Heb je een vraag of
wil je iets bespreken.


Neem dan contact op
beeld werkhelm